Bukobahjälpen - Ekonomipresentation

Vi upplever en sådan tacksamhet till alla våra församlingar men också till alla er enskilda givare. För 2019 hade vi en utmaning på grund av att vi får mindre bidrag från Svetan. Det innebar att vi skulle finasiera 600 000:- av kostnaderna i Bukoba TCC (Tumaini Childrens  Center). Vi kan konstatera att vi redan i september nått målet. För resten av året kan våra pengar gå till de nödvändiga investeringar som vi drömmer om. T.ex. en vattentank vid nya huset, nya toaletter och en kvarn att mala majs på, osv. En bil behöver också köpas.
Se bildspel
 

Hans Ehrling, Rörmokeriet

Hans Ehrling med fru, från Rättvik, har varit med i Bukoba under några veckor och samordnat arbetet med toaletter och rörmokeri. Vi är så tacksamma för att han med hela sin kompetens ställer sin tid till vårt förfogande! Vi tror att sådana här insatser betyder mycket för både utförare och mottagare.

Tack Hans!

Bukobadagen på Örtagården Uddevalla

Lisbeth Wiliamsson skickar här en rapport från den dag som hölls på Örtagården i Uddevalla. Detta för att inspirera och informera om vårt arbete i Bukoba (På bilden tillsammans med syster Adventina, ledare för arbetet i TCC i Bukoba)
Läs mer här:  Mission Tur och Retur – Bukobahjälpsdagen

Återplanteringen efter översvämningen

Som vi informerade i juni månad så drabbades Bukoba med omnejd av en mycket stor översvämning och då också våra planteringar. Dessa skulle användas för våra barns matbehov men också för att kunna sälja och få in nödvändiga intäkter. Mycket av skördarna gick inte att rädda. Samtidigt blir det nödvändigt att nyplantera och för t.ex bananplantorna så tar det lång tid innan man får en första skörd.
Vi tackar för de extra medel som många av er varit med att samla in! Vi har inledningsvis sänt drygt 50 000 kr för att starta återplanteringen.

Fortfarande går det att skicka in en gåva på t.ex Swish 123 452 50 28 och märk "Översvämningen"
 

Nu åker Gunnar Brycke, Lisbeth Wiliamsson och Åke Nyström ner till Bukoba för några veckors arbete. De skall följa upp och färdigställa arbetet med den nya expeditionen och hantverkshuset. Det gäller rörarbete, inredning osv. Vi önskar dem lycka till!

Läs hela inlägget »
2019-10-08
Mission Tur och Retur – Bukobahjälpsdagen
2019-08-13
Bukobadagen 2019

Länkar

-

Senaste nyheter

Arkiv