Maj 22

Maj 2022.   Det har nu gått två år sedan någon av oss i styrelsen haft möjlighet att besöka Bukoba och vårt arbete där. Det har varit en frustration och stor saknad att inte få möta våra vänner och medarbetare. Men vi har också saknat att kunna stödja dem praktiskt både när det gäller det löpande arbetet liksom i de speciella byggprojekten m.m. 

Men vi kan konstatera att de hanterat åren på ett mycket föredömligt vis och arbetat vidare förtroendefullt och kontinuerligt. Vi känner stor ödmjukhet för Sr Adventinas och medarbetarnas arbetsinsats! Lyckligtvis så har inte heller Covid-situationen i landet drabbat vårt arbete så allvarligt.

Gunnar Brycke kommer att resa ner 5 maj för att under några veckor möta vännerna i Bukoba och få rapporter om hur de har det nu och hur behoven ser ut. Likaså kommer han att arbeta med att förbereda för flera projekt som har varit vilande under Covid-perioden. Detta för att till hösten starta upp dessa, när fler av oss i styrelsen åker ner för att göra en större insats:
Bygge av 4 stycken toaletter utanför nya Reception
Reparation av dammanläggning som rasat i Kiteme
Bygge av toalett och tvättrum för arbetare i Mushasa
Renovering av det hus som en av våra trotjänare Michael bor i, där det regnar in
Förbereda uppförandet av vattentank, som  Rotary samlat in pengar till, vid nya Reception